Afla mai multe despre Veioze & Lampadare

Fiind deosebit de practice si avand un rol decorativ in decor, atat veiozele cat si lampadarele sunt surse de lumina in lipsa carora un decor interior nu ar putea fi intr-adevar complet. Acestea isi pot gasi foarte usor locul in dormitorul tau (in apropierea patului), in living (in partile laterale ale canapelei) sau in camera destinata momentelor in care studiezi ori te concentrezi pe task-urile din cadrul serviciului.



De ce sunt importante veiozele si lampadarele?



Aceste doua tipuri de corpuri de iluminat au un rol important de a emana lumina de lucru. In momentele in care obisnuiesti sa lucrezi de acasa, sa scrii sau sa acorzi timp lecturii, o veioza sau un lampadar este tot ceea ce ai nevoie. Acestea nu ilumineaza cu o putere foarte mare, ci din contra, prin intermediul unei puteri relativ scazute in comparatie cu acele surse de iluminat principale (cum ar fi lustra sau lampadarul). Astfel, vederea ta nu va avea de suferit, confortul vizual fiind intotdeauna asigurat.



Veiozele si lampadarele sunt intalnite sub diverse forme si marimi. Multe dintre acestea au dimensiuni mici sau medii, astfel ca pot fi amplasate in mai multe spatii din casa fara a incarca decorul interior. De asemenea, unele dintre acestea au brate flexibile, ceea ce inseamna ca inaltimea si distanta lor fata de zona spre care este indreptata lumina pot fi ajustate cu usurinta pentru a nu-ti pune in dificultate vederea.

 

Totodata, acestea trebuie alese in functie de stilul preponderent in casa ta. Exista veioze si lampadare in stil clasic, stil minimalist sau retro, ceea ce inseamna ca este imposibil sa nu gasesti cea mai buna alternativa si pentru casa ta. In culori vibrante, nuante calde sau accente reci, veiozele si lampadarele au un efect surprinzator asupra amenajarii oricarei incaperi.



Nu in ultimul rand, inainte de a alege o veioza sau un lampadar, este necesar sa acorzi atentie si modalitatii prin care acestea distribuie lumina. Unele dintre acestea se folosesc de becuri clasice pentru a dispersa lumina, in timp ce altele au la baza benzi LED moderne, ce sunt capabile de a consuma o cantitate mult mai mica de lumina si de a functiona pentru o perioada extinsa.