Afla mai multe despre Încălzire, ventilație & aer condiționat

Încălzirea, ventilația și aerul condiționat sunt sisteme esențiale care asigură confortul termic și calitatea aerului din interiorul unei clădiri. Aceste sisteme se ocupă de încălzirea, ventilarea și controlul temperaturii și umidității în interiorul clădirii.

Sistemele de încălzire funcționează prin transferul căldurii dintr-o sursă externă, cum ar fi o centrală termică, către interiorul clădirii prin intermediul unor conducte de încălzire. Acestea sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni, cum ar fi centrale termice, radiatori, plăci radiante sau pompe de căldură.

Ventilația este procesul prin care aerul proaspăt este introdus în interiorul clădirii și aerul viciat este evacuat. Acest lucru se realizează prin intermediul ventilatoarelor și al sistemelor de ventilație mecanică. Acest proces ajută la menținerea calității aerului din interior și la prevenirea acumulării de umiditate și a mirosurilor neplăcute.

Aerul condiționat se ocupă de controlul temperaturii și umidității din interiorul clădirii. Sistemele de aer condiționat pot fi de tip central sau individuale și funcționează prin filtrarea și răcirea sau încălzirea aerului din interior. Acest lucru ajută la crearea unui mediu confortabil și sănătos în interiorul clădirii.