Top 5 Corpuri de Iluminat pentru Dormitor

Top 5 Corpuri de Iluminat pentru Dormitor

Corpurile de iluminat sunt unul dintre cele mai importante elemente cărora trebuie să le acordați atenție atunci când vă proiectați dormitorul sau orice alt spațiu din casă. Asigurați-vă că alegeți corpuri de iluminat cu un design și dimensiuni adecvate, care să se potrivească cu restul mobilierului și decorațiunilor din dormitor pentru a crea un spațiu frumos, care să completeze conceptul general de design interior. 

 

În cele ce urmează, am selectat câteva corpuri de iluminat din colecția Alessandro Design, care sperăm că vă vor ajuta la alegerea celor mai bune corpuri de iluminat pentru dormitor, în funcție de nevoile și bugetul de care dispuneți. 

 

Cum să alegeți corpurile de iluminat potrivite pentru dormitor?

 

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vă decorați dormitorul. Poate crea o stare de spirit, poate evidenția o operă de artă și poate pune în evidență piesele preferate. Trebuie să luați în considerare atât stilul, cât și funcția atunci când luați această decizie.

 

Nu se poate nega faptul că a avea un somn bun este un lux. Lumina este primul lucru care ne întâmpină ochii dimineața și ultimul lucru pe care îl vedem seara, așa că alegerea luminilor perfecte pentru dormitor trebuie făcută cu atenție. Există diferite tipuri de corpuri de iluminat, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Dar, înainte de a lua o decizie finală, iată câteva lucruri de luat în considerare.

 

Ce fel de cameră aveți? Este un dormitor mare sau un dormitor mic? Doriți să adăugați ambianță spațiului sau căutați ceva funcțional? În funcție de tipul de cameră, este posibil să aveți nevoie de diferite tipuri de iluminat. Un dormitor principal de dimensiuni mai mari ar putea necesita mai mult iluminat, comparativ cu un dormitor mai mic. 

 

De asemenea, veți dori să luați în considerare cantitatea de lumină naturală care intră în cameră. Dacă dispuneți de ferestre mari, nu veți avea nevoie de prea mult iluminat artificial. Cu toate acestea, dacă fereastra nu este suficient de mare pentru a lăsa să intre lumina soarelui, s-ar putea să aveți nevoie de lumini suplimentare. Totodată, vă puteți concentra pe adăugarea mai multor corpuri de iluminat încastrate. Corpurile de iluminat încastrate emit mai puțină strălucire și sunt mai atractive decât iluminatul de deasupra capului.

 

Câtă lumină produce corpul de iluminat actual? Atunci când achiziționați corpuri de iluminat, căutați-le pe cele care produc cea mai bună temperatură de culoare. Temperaturile de culoare variază între 2200K (albăstrui) și 5500K (alb cald). În timp ce albul cald este măgulitor, acesta tinde să estompeze culorile și să facă pielea să pară mai palidă. La capătul opus al spectrului se află becurile cu nuanță albastră, care fac ca totul să pară decolorat și albăstrui. Albul cald este în general recomandat pentru dormitoare, în timp ce albul rece este ideal pentru băi.

 

Un considerent important atunci când alegeți corpuri de iluminat pentru dormitor, este scopul iluminatului, precum și stilul de decorare al fiecărei încăperi. Aveți un dormitor decorat modern și elegant sau tradițional, cu materiale naturale precum lemnul sau piatra? Luând în calcul aceste aspecte, puteți alege corpuri de iluminat confecționate din lemn sau metal ori sfoară. 

 

Plafonieră Led Platonia - o abordare simplă

 

Cei mai mulți oameni nu se gândesc prea mult la iluminatul din dormitor, dar acesta poate face o diferență dramatică. O plafonieră oferă o iluminare ambientală în tot spațiul, potrivindu-se atât în dormitoarele cu plafon înalt, cât și în cel cu plafon mai jos. Dacă aveți tavane înalte și doriți să profitați de acest spațiu, Plafoniera Led Platonia este o opțiune excelentă. 

 

Plafoniera Led Platonia este un corp de iluminat modern, inteligent, ce se încadrează perfect într-un dormitor în care lumina primează. Designul este unul simplu, dar de efect, iar culoarea albă transpune lustra într-un dormitor contemporan, minimalist sau clasic. Plafoniera Led Platonia este un nou tip de plafonieră cu LED-uri, este foarte eficientă din punct de vedere energetic, ușor de instalat și are o durată de viață lungă.

 

Diametrul de 50 cm și înălțimea redusă de doar 8 cm favorizează plasarea lustrei Platonia atât în dormitoarele cu plafon jos, cât și cele cu tavan mai înalt. Are o formă geometrică rotundă, completată de alte surse de iluminat cu linii drepte, pentru un aspect deosebit. În total, plafoniera Platonia are 3 surse de iluminat care produc suficientă lumină pentru dormitor, datorită unui flux luminos de 7680lm. Furnizează lumină caldă, rece și neutră de intensitate reglabilă, astfel încât să reglați cantitatea de lumină în funcție de preferințe, cu ajutorul telecomenzii ce vine la pachet. 

 

Pendul Mircea - pentru cei care iubesc culorile

 

Încorporarea culorii în decorul casei este o modalitate excelentă de a adăuga un aer personal dormitorului. De aceea, încercăm să evidențiem culori diferite chiar și atunci când vine vorba de plafoniere. Dacă sunteți în căutarea unui corp de iluminat cu nuanțe vesele, pendulul Mircea va oferi dormitorului o senzație caldă și confortabilă. 

 

Alegeți corpul de iluminat Pendul Mircea din colecția Alessandro Design pentru a crea un efect vizual interesant, elegant și îngrijit. Se potrivește atât în dormitoarele părinților, care vor să aducă un strop de culoare în designul monoton, dar este perfect și în dormitoarele copiilor. 

 

Pendulul multicolor Mircea este o sursă de iluminat modernă, ce creează un aspect vizual interesant datorită cromaticii bogate regăsite în designul abajurului din metal, respectiv nuanțelor vibrante de roșu, portocaliu și verde. Este perfect pentru a fi instalat atât în dormitoarele în care se dorește să se obțină un ambient vesel și un decor colorat. Dispune de 3 surse de iluminat pentru care se pot folosi, în funcție de preferințe, becuri LED, economice, fluorescente, surse ce sunt acționate în mod clasic, cu ajutorul întrerupătorului de perete.  

 

Pendulul multicolor Mircea este un corp de iluminat excelent pentru adăuga personalitate și farmec oricărui dormitor. 

 

Lustra LED Afina – pentru un decor diferit

 

Corpurile de iluminat cu telecomandă sunt o alegere excelentă în ceea ce privește un sistem de iluminat în dormitor, fiind din ce în ce mai des alese datorită posibilității de reglare a intensității luminii după bunul plac. Există multe forme, culori și stiluri diferite din care puteți alege. 

 

Lustra LED Afina cu telecomandă este un corp de iluminat ce reunește tehnologia LED modernă cu un design contemporan cu adevărat special. Este excelentă pentru persoanele care doresc o modalitate nouă și inovatoare de a-și lumina dormitorul. 

 

Lustra Afina utilizează LED-uri pentru a crea aspectul unei lumini cât mai naturale sau artificiale, distribuie lumină rece, caldă și neutră cu ajutorul celor 4 surse de iluminat, are o putere de 64 W și un flux luminos de 9600lm. Corpul de iluminat Afina poate fi acționat cu ajutorul întrerupătorului, dar și al telecomenzii pentru un confort desăvârșit. Tot cu ajutorul telecomenzii poate fi schimbată intensitatea luminii, astfel încât să creați o atmosferă potrivită pentru relaxare, citit sau meditat. 

 

Stilul lustrei este unul de actualitate, sursele de iluminat având formă ovală alungită, cu dimensiuni de 47 cm lățime, respectiv 55 cm lungime, dispune paralel două câte două, pentru un aspect vizual mai puțin obișnuit. Instalată într-un dormitor cu un stil de amenajare modern, industrial și poate chiar minimalist, va schimba complet decorul încăperii, fiind perfectă pentru a adăuga un aer decorativ. 

 

Lustra LED Feodora - pentru minimaliști 

 

Lustrele simple sunt o modalitate excelentă de a adăuga personalitate și fler dormitorului. Acestea pot crea un spațiu care să iasă în evidență, pot oferi o senzație vintage, dar în același timp, elegantă și modernă. 

 

Lustra Feodora are un design contemporan care poate fi folosit atât în spații moderne, cât și în cele clasice. Are un finisaj monocrom și este fabricată din acril și metal, o combinație de materiale durabile și rezistente cu becuri LED. Aceasta a fost creată pentru cei care își doresc un corp de iluminat elegant și modern pentru locuințele lor. Oferă o ambianță caldă și primitoare și un iluminat perfect, fără a fi prea ostentativ sau exagerat, ceea ce vă va ajuta să vă relaxați după o zi lungă de muncă. De asemenea, este eficientă din punct de vedere energetic.

 

Lustra LED Feodora cu telecomandă dispune de 3 surse de iluminat cu un flux luminos de 6400lm și o putere de 80W. Cele 3 surse furnizează o lumină caldă, rece sau neutră, creând un spațiu iluminat perfect și o atmosferă liniștită și fermecătoare. Cu ajutorul telecomenzii, puteți schimba tipul de iluminat, astfel încât să obțineți stilul de iluminat potrivit pentru anumite activități, precum cititul sau privitul la televizor. 

 

Candelabru LED Madox - nu uitați de candelabre pentru un aspect sofisticat

 

Pentru un impact maxim, nu puteți da greș cu un candelabru. Un design mare și aerisit va completa un tavan înalt, în timp ce piesele mai mici, cu un design mai complicat, vor atrage atenția asupra perimetrului spațiului din dormitor. 

 

Pentru un aspect sofisticat, vă recomandăm Candelabrul LED Madox. Candelabrul cu LED-uri Madox cu telecomandă este soluția perfectă pentru cei care doresc un aspect sofisticat. Este, de asemenea, un exemplu perfect al rafinamentului și eleganței care pot fi obținute cu ajutorul tehnologiei LED. Oferă un design elegant și îngrijit, care se va potrivi cu orice decor, fiind confecționat din metal și decorat cu elemente de cristal. 

 

Candelabrul LED Madox are o putere de 80W ce pune în funcțiune 4 surse de iluminat și trei moduri diferite de iluminare: lumină caldă, rece sau neutră. Este prevăzut cu o telecomandă care vă permite să modificați setările de lumină. Puteți regla luminozitatea și culoarea luminilor. Corpul de iluminat Madox este perfect pentru orice dormitor, datorită versatilității și designului său. Nu este prea mare, așadar nu va ocupa prea mult spațiu, dar, în același timp, nu este nici prea mic, astfel încât să ofere suficientă lumină atunci când aveți nevoie. 

 

Candelabrul Madox nu este doar un candelabru cu aspect sofisticat, ci unul care va face ca orice încăpere să arate mai elegantă. 

 

Indiferent ce corp de iluminat alegeți, acesta va funcționa în orice cameră, deoarece toate sunt atât de versatile. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un nou corp de iluminat pentru un dormitor este dimensiunea. Un model prea mare sau prea mic poate fi deranjant atunci când încercăm să ne relaxăm. De asemenea, nu uitați că becurile LED folosesc mai puțină energie decât becurile cu incandescență sau cu halogen, așadar sunt ideale dacă vă doriți facturi mai mici la energie. În cele din urmă, corpurile de iluminat sunt nelipsite dintr-un decor, deoarece conferă caracter și ambianță întregii amenajari. 

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu