SENZOR DE MIȘCARE

SENZOR DE MIȘCARE

De-a lungul timpului, oamenii au căutat în permanență noi metode pentru a-și ușura viața de zi cu zi. Treptat, lucrurile au evoluat și am ajuns în zilele noastre, în care majoritatea lucrurilor sunt automate, iar acum nu ne-am putea imagina cum ar fi să mai trăim fără smartphone, WI-FI sau lumină artificială. 

Un lucru care ne ușurează viața este reprezentat de senzorii de mișcare, cunoscute drept componente tehnice capabile să determine cantitatea măsurată a proprietăților fizice și chimice precum temperatura, sunetul, luminozitatea, radiațiile termice și presiunea, care vor fi convertite în semnale electrice. 

La baza instalațiilor de iluminare stau doi senzori: senzor de mișcare radar și senzor de mișcare infraroșu pasiv. Senzorul de mișcare radar măsoară reflexia obiectelor aflate în mișcare și este utilizat în iluminatul interior, iar senzorul de mișcare cu infraroșu pasiv detectează căldura corpului și este utilizat în iluminatul electric exterior.

Recent au apărut și automatizări ale sistemului de iluminat bazat pe senzori, dar este recomandat ca aceștia să se instaleze în încăperi precum debara, hol sau scări locuri prin care trecem pasager și în care nu petrecem mult timp. Senzorii pot fi programați cât timp să funcționeze, iar de la detecția mișcării se vor stinge automat în funcție de timpul setat. Un alt avantaj al senzorilor este dat de protecția pe care ți-o poate oferi împotriva efracțiilor, dar și a consumului redus de energie sau chiar inexistent dacă folosiți energia solară.

În gama produselor Alessandro Design găsiți o gamă variată de produse, atât de interior cât și de exterior, ce funcționează pe baza tehnologiei senzorilor de mișcare.

Proiectorul led cu senzor de mișcare, 20W, Negru, 6000K este o alegere potrivită pentru iluminarea grădinii, a parcării, a locurilor de joacă, lumina degajată de acesta fiind puternică, dar neobositoare ochiului, iar construcția solidă îl face un produs perfect pentru iluminarea exteriorului.

Becul LED cu senzor de mișcare, 9W, 6500K oferă o lumină puternică, emisă uniform pentru un confort vizual mărit, are o durată de viață ridicată și economisește energia electrică cu până la 90%.

În esență, corpurile de iluminat care au în componența lor senzori de mișcare reprezintă un confort în plus în viețile de zi cu zi, dar și o necesitate pentru persoanele în vârstă sau cele care întâmpina diferite probleme de sănătate. În magazinul de lustre Alessandro Design  puteți găsi astfel de produse, potrivite fiecărei încăperi, de la grădină până la cămară, produse necesare de zi cu zi precum becurile, dar și produse sofisticate care aduc un plus de eleganță și modernitate casei precum oglinda cu funcție touch.

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu