Consum de Curent - Solutii de Economisire

Consum de Curent - Solutii de Economisire

Iluminatul interior face parte din viata noastra de zi cu zi si ne ajuta sa ne desfasuram in cele mai bune conditii activitatile zilnice. Alegerea celui mai potrivit bec, atat din prisma luminozitatii, cat si din punct vedere economic, este foarte importanta.

Asadar, trebuie sa afli mai multe informatii despre consumul de curent al LED-rilor daca vrei sa alegi corect un bec. Pentru a sti exact care este eficienta energetica a corpului de iluminat, tine cont de cateva aspecte de baza. Daca iti dai seama care e clasa de eficienta energetica din care face parte un corp de iluminat, atunci cu siguranta poti face o alegere inspirata.

Eficienta energetica a corpurilor de iluminat cu LED-uri este net superioara  fata de cele care au becuri cu incandescenta, fluorescente sau halogene. Led-urile consuma mai putin curent electric si emit mai multa lumina.

Relatia dintre flux luminos, consum si putere este strans legata, pentru ca se influenteaza in mod reciproc.

In primul rand ar trebuie sa te gandesti ce tipuri de bec iti trebuie, care este puterea corpului de iluminat, care este intensitatea luminii de care dispune, ce temperatura de culoare vrei, claritatea si rezistenta acestuia. In acest context, este foarte important si timpul de la aprindere pana la lumina completa, pentru ca de aceasta depinde modul in care faci economie la consumul de energie. 

Toata lumina emisa de o sursa de lumina poarta denumirea de flux luminos, iar unitatea de masura este lumen-ul. Asadar, fluxul luminos arata cantitatea totala de lumina emisa de o anumita sursa de lumina. Gradul de luminozitate al becului este influentat de valoarea fluxului luminos. 

Masurarea performantei unei lampi se poate face in functie de cantitatea de lumina emisa. Puterea electrica este cea care indica consumul de energie. Fluxul luminos al becurilor led ocupa un loc foarte important, astfel ca un bec eficient energetic, trebuie sa aiba un flux luminos de minimum 700  de lumeni. Prin urmare eficacitatea becului depinde de valoarea fluxului luminos.

Intensitatea luminii conferita de o anumita sursa determina cantitatea de lumina ce rezulta din distribuirea uniforma a unui lumen pe o suprafata de un metru patrat. Intensitatea unei surse de iluminat difera in functie de distanta dintre suprafata si sursa luminii si de unghiul de orientare a corpului de iluminat. 

Ledurile sunt foarte versatile si permit reglarea intensitatii de lumina ceea ce le ofera astfel posibilitatea de a crea atmosfera perfecta. Avantajele corpurilor de iluminat LED din perspectiva consumului de curent electric sunt evidente. 

Tipurile de corpuri de iluminat cu LED se bucura de o mare popularitate in zilele noastre. Aceste corpuri de iluminat reprezinta cea mai avansata tehnologie cu privire la sistemele de iluminat. 

Tehnologia LED aduce cu sine nenumarate avantaje atat din punct de vedere al eficientei, cat si al sigurantei si economiei de energie. Becurile led inlocuiesc cu succes becurile clasice. Aceste corpuri de iluminat rezista foarte bine la aprinderi numeroase, cat si la schimbari de temperatura sau de tensiune fara sa se strice. In plus, becurile LED protejeaza mediul inconjurator si sunt foarte bune si pentru sanatate, deoarece confera un confort vizual sporit. 

Tehnologia LED este cea care ofera lumina de cea mai buna calitate si nu afecteaza vederea. La Alessandro Design poti gasi o larga diversitate de corpuri de iluminat in functie de gradul de utilitate dorit. Pentru spatiul de citit ai nevoie de o intensitate mai mare, iar pentru incaperile mai generoase ai nevoie de mai multa lumina. 

Becurile LED isi pot modifica intensitatea luminii, astfel ca atunci cand vrei sa citesti le poti folosi la capacitatea unei lampi de veghe. Corpurile de iluminat cu LED pot avea mai multe tipuri de lumina, care variaza intre lumina alba calda si lumina alba rece

Ledurile ofera o distributie uniforma a luminii pe suprafata iluminata ceea ce inseamna ca protejeaza vederea si ajuta la obtinerea unei atmosfere linistitoare.

Ledurile  consuma mai putina energie decat orice alte corpuri de iluminat, iar impactul asupra mediului inconjurator este minim. In plus, corpurile de iluminat cu LED nu contin mercur, astfel ca nu afecteaza in  mod negativ mediul sau sanatatea utilizatorilor.  

Au o durata mai lunga de viata in comparatie cu sistemele de iluminat traditionale. Corpurile de iluminat cu LED reprezinta alegerea optima  pentru ca se remarca prin nenumarate avantaje tehnice. Sunt foarte economice, reusind sa scada consumul de energie electrica cu pana la 50%. Durata lor de viata este foarte mare, situandu-se undeva intre 8.000 si 15.000 de ore, iar becurile clasice nu rezista mai mult de 2.000 de ore 

Dimensiunea becurilor cu led este diferita, astfel ca poti gasi lungimi diverse, chiar si de ordinul milimetrilor. Daca esti in cautarea unor solutii de iluminat inovative alege Alessandro Design. Corpurile de iluminat cu led sunt disponibile in diverse forme si marimi si schimba in mod radical designul de interior. Mai mult decat atat, sunt foarte rezistente si suporta diverse socuri sau diferente de caldura.

Un alt avantaj, il constituie faptul ca aprinderea este instantanee iar lumina se distribuie in mod uniform. Unele tipuri de corpuri de iluminat cu LED, pot fi activate cu ajutorul telecomenzii. 

Prin urmare, daca vrei sa-ti achizitionezi un corp de iluminat potrivit pentru tine verifica cu atentie toate aceste aspecte. Indrazneste sa vii cu ceva nou si eficient si gaseste sisteme de iluminat moderne si economice, la preturi corecte. 

Opteaza pentru solutia de iluminare cea mai avantajoasa si adu un plus de utilitate casei tale. Alege intensitatea de lumina si nuanta cea mai potrivita in functie de fiecare camera si transforma-ti caminul intr-un spatiu deosebit de placut si de confortabil.

Chiar daca nu ti-ai dat seama pana acum, lumina din spatiul in care lucram si ne relaxam este extrem de importanta, de aceea trebuie sa-i acorzi atentia binemeritata si sa alegi culoarea cea mai potrivita pentru a te bucura de maxim confort.

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu