Care sunt alegerile potrivite pentru iluminatul exterior?

Care sunt alegerile potrivite pentru iluminatul exterior?

În zilele de vară, serile petrecute pe terasă pot avea un farmec aparte dacă luminozitatea este una optimă, în tandem cu preferințele personale. Tendințele în materie de iluminat exterior se schimbă de la an la an, avem o gamă tot mai variată de lustre pentru exterior, lampi terasa exterior sau în general corpuri de iluminat exterioare. Atunci când dorim să realizăm un iluminat exterior pe terasa trebuie să luăm în calcul mai mulți factori pentru a obține efectul scontat. La fel ca și în cazul luminii dintr-o cameră, cumpărarea unor corpuri de iluminat exterioare potrivite este cel puțin la fel de importantă. Fie că vorbim despre terasă, grădină sau fațada unei case, corpul/corpurile de iluminat alese cu gust și calitative creează atmosfera de care ai nevoie. În cazul alegerii acestor lustre/lămpi pentru exterior, este vital să luați în calcul condițiile meteorologice nefavorabile, întreținerea și dimensiunile spațiului care doriți să fie luminat. 

Înainte de a discuta despre clasa de protecție IP 65 și semnificațiile acesteia, trecem în revistă câteva elemente pe care trebuie să le prioritizezi atunci când alegi un corp de iluminat pentru exterior. 

Măsurile de securitate sunt esențiale de luat în calcul și atunci când cumperi un produs cât și atunci când îl montezi. Cu precădere în partea de montaj a apela la un profesionist este soluția cea mai bună. Fie că vrei să montezi o lustra terasa exterior sau un set de lumini terasa exterior, un profesionist va ști cum să procedeze pentru a-și maximiza siguranța sa, dar și a utilizatorilor. A apela la un specialist nu înseamnă exclusiv partea de montaj. O persoană cu experiență în iluminat exterior terasa/ grădină sau fațadă va ști cum să echilibreze punctele centrale de lumină astfel încât iluminatul să fie uniform în suprafața dorită. 

O iluminare adecvată în jurul zonelor de intrare se poate realiza după un plan bine definit sau după o schemă care să permită identificarea punctelor cheie dintr-un perimetru. De asemenea, dacă îți place să petreci mult timp în grădină sau pe terasă, asigură-te că produsele de iluminat pe care le cumperi sunt discrete ca strălucire. Relaxarea în zonele exterioare se poate obține doar prin îmbinarea elementelor naturale cu o lumină discretă care să nu deranjeze vizual. Recomandarea principală constă în achiziționarea unor corpuri cu lumină reglabilă astfel încât să poți cu ușurință adapta nivelul de luminozitate la activitățile întreprinse. 

Alegerea unor corpuri de iluminat de exterior – specificatii

 

Oricare achiziție pe care o realizăm în materie de corpuri de iluminat trebuie să respecte ecuația proporțiilor. Produsele IP.65, fie că vorbim despre montaj aplica led sau lustra terasa exterior, prezintă o serie de particularități adaptabile doar mediului exterior. Găsite în fișele tehnice sub denumirea de specificații, caracteristicile unor corpuri de iluminat exterior terasa îți oferă indiciile necesare pentru o alegere potrivită pentru spațiul de destinație. 

Ce trebuie să știi atunci când cumperi un corp de iluminat pentru exterior? Câteva informații simple care au rolul de a te informa atât în mediul online (pentru fanii comerțului online), dar și într-un magazin de corpuri de iluminat. În primul rând, trebuie să acordăm o atenție specială tipului de produs (aplică/lustră/lampă, etc). În tandem, numărul de surse de iluminare și tipul de montaj pentru care este construită sunt detalii la fel de importante. Fiindcă modelele de corpuri de iluminat alessandro design au particularități unice care vă pot schimba opțiunile prefigurate, asigurați-vă că modelele ales sunt destinate utilizării pentru exterior și implicit, au rezistență crescută la intemperii și diferențe de temperatură. Cu sau fără bec inclus, modelul de produs prezintă compatibilitate cu un anumit tip de bec. Asigurați-vă că achiziționați modele becuri compatibile. Preferați o lumină caldă sau una rece pentru spațiile exterioare? Dar tipul de întrerupător? Răspunsul la aceste întrebări îl puteți identifica în specificațiile produsului pe care îl doriți. Nu în ultimul rând, materialele din care sunt realizate multe corpuri iluminat moderne sunt și ele importante. Duritatea și rezistența sunt două elemente primordiale atunci când vine vorba despre materiale. Pe lângă dimensiuni ( înălțime, lățime, adâncime și greutate) trebuie să mai cunoașteți atunci când cumpărați o lustra exterior terasa și detalii tehnice precum tensiunea de alimentare, fluxul luminos, puterea becului/becurilor, soclul și clasa de protecție. 

Din perspectiva clasei de protecție asociată unui produs, există o anumită abreviere care se utilizează (IP) la care se adaugă de regulă câteva cifre. Dacă prescurtarea IP provine din structura în engleză „ingress protection”, următoarele cifre sunt și ele indicatori ai rezistenței produsului în fața unor șocuri sau a unor elemente înconjurătoare precum praful, apa. În cazul unor obiecte de iluminat exterior terasa se utilizează cu precădere clasa de protecție IP.65. Această clasă semnifică faptul că produsul este protejat împotriva pătrunderii prafului în totalitate, dar și împotriva apei provenite din diverse direcții. Acest lucru face ca montarea unui astfel de produs să se poată realiza în exterior și în special în locuri neacoperite. 

Clasa de protectie IP65 (banda / garnitura de silicon) - ce presupune

 

Pentru orice corp de iluminat clasa de protecție a acestuia indică rezistența în fața unor factori externi. Pentru produsele dedicate spațiilor din exteriorul casei, clasa IP.65 este etanșă la praf și nu prezintă efecte dăunătoare la jeturile de apă provenite din toate părțile. 

Produsele fabricate cu ajutorul unei benzi/garnituri din silicon prezintă o serie de celule închise care sunt special concepute pentru a îndepărta posibilitatea supraîncălzirii sursei de lumină. Garnitura din silicon este un conductor termic ce oferă un nivel înalt de protecție împotriva prafului dar și asupra infiltrării unor particule de apă. Prin urmare, niște corpuri de iluminat exterior terasa realizate din silicon vor avea clasa de protecție IP.65 descrisă anterior, clasă care permite amplasarea unui produs în orice loc al grădinii fără protecție suplimentară. 

 

Câteva modele de corpuri de iluminat Alessandro Design pentru exterior

 

Bunul gust în materie de design interior și exterior este redat în detalii. Cu ajutorul unor obiecte de iluminare terasa gradina alese cu precizie, vei putea obține întotdeauna un echilibru cromatic și vizual. Fie că îți dorești un model mai special ca formă sau pur și simplu o aplica tavan lemn pentru zona de terasă, cu ajutorul unui magazin corpuri iluminat specializat vei putea face întotdeauna cele mai bune opțiuni în materie de iluminat. 

Câteva dintre cele mai căutate produse în materie de iluminat exterior pe care le puteți regăsi la corpuri de iluminat Alessandro Design le vom prezenta orientativ în continuare pentru ca fiecare client să își poată forma o părere generală despre definiția calității la Alessandro Design. 

Cu un design modern și ușor de adaptat oricărui spațiu, aplica exterior Angela creează o atmosferă inedită grație modului său unic de propagare a luminii. Într-o cromatică simplistă (negru) și realizată din aluminiu/acril, aplica Angela reușește să atragă privirile oricărui musafir indiferent de locul în care este amplasată (gard, perete sau fațadă). Cu o putere de 10W, clasa de protecție IP.65 și clasa energetică A+ (consum redus de energie), acest produs cu led încorporat este ideal pentru iluminatul exterior. 

Estetica inedită și autonomia în funcționare se îmbină perfect atunci când vine vorba despre aplica exterior Led Alexa, un cumul de eleganță și rafinament. Realizată din metal și sticlă, cu o autonomie de 25000 h și o putere de 12 W, Led Alexa ia forma unui diamant care luminează discret orice spațiu din exteriorul casei tale. Cu un întrerupător clasic, lumină caldă și soclu led, acest produs garantează ideea de rafinament. Fie că este amplasat pe o terasă la o proprietate privată sau un restaurant, această aplică va atrage toate privirile. 

Nu în ultimul rând, aplica Gina pentru exterior trebuie menționată pentru designul său unic, aspect care oferă oricărei fațade un plus estetic. Cu un consum redus de energie electrică, distribuire uniformă a luminii calde și 8 surse de iluminat, această aplică se poate monta pe perete pentru o bună dispersie a luminii. 

Cele 3 recomandări de corpuri de iluminat Alessandro Design sunt doar câteva din gama largă de produse pe care magazinul fizic și online le pune la dispoziția clienților. Iluminatul exterior este o necesitate în prezent și se poate realiza eficient atât cu corpuri de iluminat de mici dimensiuni cât și cu unele mai voluminoase. Fie că intenționezi să îți decorezi grădina sau terasa sau doar să îți luminezi mai bine spațiul exterior, nivelul de lumină care va fi prezent după achiziționarea unor dispozitive specifice va fi un pas important spre o atmosferă mai prietenoasă. Iluminarea spațiilor exterioare contribuie într-un mod pozitiv și la creșterea siguranței unei proprietăți. Dacă aveți amplasate camere de monitorizare/supraveghere, acestea vor înregistra mai clar obiectivele țintă grație unei iluminări bune. Cu ajutorul unor lustre pentru exterior, a unor aplice sau lămpi, poți obține luminozitatea dorită la cele mai ridicate performanțe. 

Idei pentru un iluminat exterior calitativ

 

Opțiunile în privința iluminatului exterior sunt multiple, piața concurențială din domeniu este într-o permanentă metamorfozare și inovare. Vorbim în prezent de o multitudine de dispozitive (cum ar fi lustre wifi, lustre led cu telecomanda) care au posibilitatea de a transforma iluminatul tradițional într-unul modern, intens tehnologizat. Cu ajutorul variate oferită de alessandro design contact putem astăzi alege cele mai inovative modele de aplice, lustre sau candelabre atât pentru spațiul interior cât și pentru exterior. 

Există mai multe repere de care să ții cont atunci când observi faptul că grădina sau terasa ta are nevoie de un iluminat potrivit. În primul rând, înainte de a achiziționa dispozitive pentru iluminat terasa exterior ia în calcul elementele de peisagistică. Practic, corpurile luminoase pe care trebuie să le cumperi vor trebui amplasate în puncte cheie astfel încât să respecți proporțiile și dimensiunile și mai ales, să pui în valoare forma peisajului sau a terasei. Un alt element de care să ții cont, de data aceasta atunci când amplasezi elementele de iluminat, este navigarea. Este esențial să poziționezi elemente de iluminat exterior terasa pe potecile pe care le ai în curte. De altfel, și dacă deții o piscină, iluminatul exterior trebuie să vizeze și această zonă. 

În funcție de preferințe, corpurile de iluminat pot avea lumina calda sau rece. Trebuie reținut faptul că puteți deține controlul în totalitate asupra iluminatului exterior sau chiar puteți apela la un  specialist care să vă ofere consultanță în acest sens. Totul depinde de preferințe și de modalitățile în care doriți să vă bucurați de lumină în spațiile exterioare ale casei. Pentru calitate înaltă a instrumentelor de iluminat, garnitura de silicon este un material de referință care împiedică praful și apa să pătrundă în dispozitiv. 

Cumulând sfaturile, specificațiile și indicațiile tehnice din cadrul acestui articol ne dorim ca cititorii interesați să reflecteze asupra subiectului pentru a avea un iluminat perfect în jurul casei. Fie că este vorba despre terasă, grădină sau zona garajului, prioritizarea siguranței și unei atmosfere inedite conlucrează înspre un iluminat de succes.

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu