Avantajele alegerii Candelabrelor ca Sursa de Iluminat

Avantajele alegerii Candelabrelor ca Sursa de Iluminat

Frumusețea unor spații interioare este întotdeauna un aspect ce ține de preferințele proprietarilor. Un candelabru a fost întotdeauna un simbol al opulenței, alegerea sa în funcție de normele de stil și dimensiunile sale fiind un factor esențial al bunului gust. 

Decorarea diverselor spații se poate realiza prin amplasarea unui candelabru, acesta este indicat de poziționat chiar și în camera de zi mare a caselor, în funcție de designul predominant. Sălile de recepție ale unor hoteluri și chiar culoarele din mall-uri folosesc candelabre pentru iluminat și amenajare, pentru a atrage atenția asupra detaliilor de ornament. Intruziunea stilului minimalist în spațiile caselor a reprezentat o metamorfozare a modului de decorare dar și în materie de iluminat. Astăzi, candelabrele moderne sunt simple ca aspect și uneori sub forme extravagante, oferind clienților o gamă largă de produse de unde să aleagă pe cel potrivit. 

O mare parte dintre clienți cred că anumite candelabre ocupă prea mult spațiu și renunță la ideea de a achiziționa unul chiar dacă dimensiunile spațiului le-ar permite. Candelabrele sunt întotdeauna opțiunea ideală de iluminat atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale, în funcție de stilul de design interior și preferințele clienților. Alegerea unuia care să combine rafinamentul cu bunul gust este acum o realitate grație numeroaselor modele care există pe piață.

În acest articol oferim câteva informații detaliate despre ce înseamnă tehnologia LED, avantajele utilizării unui candelabru dar și sfaturi importante despre cum să alegeți corpul de iluminat perfect.

Atmosferă și design cu montarea unui candelabru ca sursă de iluminat

Indiferent de design, un candelabru poate oferi oricărei încăperi o senzație caldă și primitoare pe care niciun alt corp de iluminat nu o poate oferi, acest aspect se traduce atât prin opulența formei sale cât și prin propriul său design. Lumina de la candelabru este reflectată și refractată în cristalul și sticla sa, oferind un nivel înalt de luminozitate. Acestea oferă spațiului o strălucire caldă în comparație cu o lumină inexpresivă oferită de sursele de iluminat tradiționale. 

De asemenea, fie că doriți un iluminat tradițional sau modern, un candelabru se poate plia pe orice stil în funcție de caracteristicile sale, din materialele din care este realizat. Dacă doriți să oferiți biroului, sălilor de recepție un aer aparte care să încânte vizitatorii, candelabrul este cea mai bună soluție. Prin formele lor diverse, candelabrele creează o atmosferă romantică, o atmosferă unică mai ales în timpul sărbătorilor. Unii cred că acele candelabre tradiționale nu se potrivesc cu estetica casei moderne din cauza contrastelor evidente. Cu toate acestea, candelabrele vin acum într-o varietate mai mare de modele și materiale, sfatul unui specialist în iluminat interior fiind de mare ajutor atunci când doriți să alegeți un candelabru în acord cu stilul încăperii.

Producătorii au introdus noi materiale precum metalul și sticla în producția candelabrelor, totul pentru a proiecta noi forme, mai puțin tradiționale, care să se plieze pe stiluri minimaliste. Aceste candelabre de nouă generație sunt mai moderne și pot fi elegante, tradiționale, minimaliste, în funcție de destinația de referință. Spre deosebire de luminile obișnuite, candelabrele vin în multe forme, stiluri, culori și modele ale cristalelor și ale suportului. Dacă dorești să ai o locuință minunată cu o amprentă personală, alege o piesă de mobilier care se potrivește perfect în interiorul casei și creează atmosfera la care visezi prin lumini interioare potrivite. 

Alegerea unui candelabru- elemente de luat în calcul 

Doriți să înfrumusețați living-ul sau dormitorul? Lucrați la amenajarea unei săli de ședințe? Candelabrele sunt alegerea clasică pentru cei care doresc să impresioneze prin eleganță și rafinament, prin crearea unei atmosfere speciale. Stilurile moderne, contemporane și de tranziție metamorfozează în continuu modul în care clienții se raportează la candelabre. 

Stilul și materialul, modelul, toate acestea sunt minime elemente de care să țineți cont când vă cumpărați un candelabru. Există mulți alți factori de luat în considerare atunci când alegeți un corp de iluminat perfect, inclusiv dimensiunea, puterea de lumină, tipul sursei de lumină, clasa de protecție a obiectului. Toate aceste elemente sunt rezultatul unui calcul precis al necesarului de lumină din camera de amplasare dar și a dimensiunilor acesteia. 

În afară de stil, cei trei factori principali pentru alegerea unui candelabru sunt: dimensiunea, direcția de emisie a luminii și controlul prin intermediul unei telecomenzi. A alege în mod greșit un candelabru poate face ca spațiul tău să pară disproporționat, mult mai mic decât este cu adevărat. Dacă cumpărați ceva prea mic, candelabrul poate părea micșorat de cameră și prin urmare, va produce atât o lumină insuficientă dar va crea și un aspect neplăcut. Fiindcă acest corp de iluminat este obiectul de referință, este indicat să apelați la un designer de interior care vă va orienta atenția înspre alegerea potrivită.

Un prim element atunci când vă gândiți să achiziționați un candelabru sunt dimensiunile. Măsurați lungimea și lățimea camerei în metri. Calculați împreună cele două numere și vă va rezulta diametrul potrivit al unui candelabru. De asemenea, dacă doriți să vă asigurați că lumina care iese din corp nu este prea strălucitoare sau prea slabă, asigurați-vă că puteți avea controlul asupra intensității luminii printr-o telecomandă. Controlul asupra cantității și tipului de lumină emisă este esențial pentru un candelabru modern. 

Un candelabru poate fi un accesoriu decorativ pentru adăugarea de stil și ambianță, dar și o sursă primară de lumină în funcție de puterea și amplasarea corectă a acestuia. Una dintre așteptările esențiale pe care le au oamenii de la sursele de lumină pe care le achiziționează este aceea că plasarea unui corp de iluminat în mijlocul unei încăperi și așteptarea ca acesta să ilumineze întreaga cameră este uneori exagerată mai ales când s-a calculat greșit necesarul de lumină. Un candelabru este minunat ca sursă de lumină suplimentară și funcționează și mai bine atunci când este încorporat într-o schemă de iluminare stratificată, cu corpuri de iluminat ajutătoare. Accentuarea spațiilor prin proiectarea unui candelabru este esențială pentru a pune în lumină designul de mobilă, al pereților și a altor accesorii. 

De ce tehnologia LED pentru un candelabru?

Designerii și producătorii din zona corpurilor de iluminat au creat și candelabre cu lumină LED pentru a oferi clienților oportunitatea de a se bucura de calitate și eficiență. Tehnologia LED a evoluat atât de mult încât este adesea imposibil să facem diferența dintre un corp de iluminat LED și un bec tradițional, aspectele de diferențiere realizându-se la nivel de consum de energie, intensitate și control al tipului de lumină.

Candelabrele LED prezintă oportunități de design cu adevărat unice! Stilurile moderne, minimaliste determină aspecte cu totul noi față de candelabrele tradiționale. 

Pe lângă flexibilitatea designului, alte beneficii ale iluminatului cu LED includ eficiența și fiabilitatea îmbunătățite, care se traduc prin economii semnificative de energie și costuri. LED-urile funcționează de cinci ori mai eficient decât becurile cu halogen. De asemenea, LED-urile durează mai mult decât alte surse de lumină, oferind garanția calității pe termen lung. 

Avantajele alegerii unui candelabru

Avantajele alegerii candelabrelor ca sursă de iluminat sunt multiple. În epoca contemporană, datorită dezvoltării economice, au apărut diferite firme care confecționează surse de iluminat de interior și exterior. Cea mai dezvoltată este zona de iluminat interior a caselor și apartamentelor datorită creșterii numărului de locuințe nou construite. De la momentul achiziționării unui astfel de imobil, următoarea fază este reprezentată de mobilarea și iluminatul acestuia, ca designul sa fie în acord cu obiectele de iluminat alese. Firmele care se ocupă cu aceste produse s-au dezvoltat foarte mult și au felurite modele, foarte performanțe, inteligente, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții clienților dar și a aspectului locuințelor. 

În topul preferințelor avem candelabrele în culori diverse, care înfrumusețează aspectul unei camere sau a livingului, dând o notă de eleganță. Vorbim de dezvoltarea acestei ramuri comerciale, iar producătorii se întrec în a efectua candelabrele de calitate, viu colorate și atent proiectate pentru camerele înalte. 

Datorită dezvoltării zonei de construcții, imobiliare, care construiesc permanent case, apartamente și hoteluri cu camere de înălțime mare, spațioase, nevoia de specialiști în design interior este iminentă. Acest lucru duce la alegerea de candelabre pliate pe nevoile încăperilor, în ton cu culoarea camerei, înălțimea, cromatica pereților, materialele folosite la finisaje cât și textilele și mobilier. Candelabrele sunt alese cât mai mari și mai luminoase, practice și performanțe, calitative. 

O atenție specială este oferită candelabrelor cu led. Acestea creează lumină de poveste, sunt dotate cu telecomenzi și se folosesc de regulă în camera pentru copil, dormitor, hol, bucătărie sau birou, în funcție de echilibrul pentru necesarul de lumină. Este cu trei tipuri de lumina pe care candelabrele le proiectează caldă, rece și neutră, toate aceste opțiuni fiind controlate prin telecomandă alături de intensitatea luminii. 

Un alt tip de candelabre aflate în comerț, este corpul de iluminat pendul, cu un design plăcut, din metal, multicolor și proiectat pentru living, camere tip dormitor, înalte și pline de culoare. Conform recenziilor clienților care au acest tip de corp de iluminat, acesta este foarte apreciat și accesibil, ușor de utilizat. Vom analiza într-o secțiune separată tipurile de candelabre care sunt cele mai căutate de către clienți, totul pentru a vă orienta cât mai coerent opțiunile. 

Moderne, cu cristale sau minimaliste?

Candelabrele moderne au fost mult timp considerate cele mai bune corpuri de iluminat, mai ales tradiției lor îndelungate de proiectare în spații largi. Acest lucru se datorează capacității lor de a combina eleganța și funcționalitatea. Estetica lor evidențiază importanța rafinamentului și a stilului, iar luminozitatea lor poate lumina chiar și cele mai întunecate spații. Candelabrul ca element de decor s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Acestea erau inițial utilizate ca suporturi pentru lumânări, acum ele sunt unul dintre principalele obiecte de atracție din sălile de ședințe ale firmelor sau în sufrageriile locuințelor. Dintre toate tipurile de candelabre care se remarcă pe piață, candelabrele de cristal sunt probabil cele mai populare și folosite. Instalarea acestui dispozitiv de iluminat se spune că este mijlocul ideal pentru a îmbunătăți semnificativ aspectul tavanului și, cel mai important, aspectul general al încăperii.

Primul beneficiu suplimentar pe care îl pot oferi candelabrele de cristal este frumusețea lor. În ceea ce privește designul, amplasarea și decorarea generală, candelabrele sunt considerate cele mai eficiente accesorii suspendate.

Candelabrele confecționate din lemn și metal sunt foarte durabile, dar candelabrele din pietre prețioase de cristal sunt cunoscute și pentru rafinament și calitate. Farmecul pieselor de cristal nu se estompează și rămâne intact chiar și în condiții extreme.

Chiar dacă un candelabru este agățat de tavan, nu trebuie să vă faceți griji că piesa cade sau se rupe. Modele de candelabre contemporane nu necesită multă curățare, în timp ce candelabrele împodobite cu cristale sunt foarte ușor de curățat ca și obiect. Folosirea celor mai tradiționali detergenți poate satisface nevoile lor de curățare. Pentru cazul în care anumite piese au fost îndepărtate de locul lor din diverse cauze, ele pot fi înlocuite la orice magazin din domeniu. Ca alternativă, magazinul de unde ați achiziționat candelabru poate oferi înlocuirea de cristale.

Când vine vorba de electricitate, chiar și la putere redusă, lămpile cu cristal sunt rentabile și eficiente din punct de vedere energetic, deoarece reflectă și difuzează eficient lumina, folosesc foarte puține becuri și economisesc consumul de energie. 

Frumusețe, stil și eleganță

Există diverse beneficii asociate cu utilizarea candelabrelor, mai ales pentru spațiile mari în care sunt puse în valoare. Efectul frumuseții este un mare avantaj pentru aceste obiecte care au dublu rol: iluminat și decorare. Frumusețea candelabrelor nu poate fi comparată cu niciun alt tip de iluminat atât datorită designului cât și opulenței pe care acestea o transmit. Un candelabru poate fi asemănat ca și construcție cu o operă de artă, producătorii de astăzi punând accent pe modernizarea acestor corpuri. Indiferent de ora din zi în care este vizionat, un candelabrul aduce plus valoare camerei în care este inserat. Puteți îmbunătăți o cameră simplă cu un candelabru amplasat în mijlocul acesteia ca punct focal al decorului plasat în casă. 

Un alt avantaj al candelabrelor este că economisesc spațiu. Majoritatea corpurilor de iluminat, inclusiv lămpile, ocupă mult spațiu într-o cameră. Într-o casă mică, spațiul poate fi o mare problemă, așa că ar trebui să te gândești să folosești un candelabru pliat pe dimensiunile camerei. Respectarea proporțiilor este un element vital. Suspendat de tavan, un candelabru luminează întregul spațiu și dispersează minunat lumina prin intermediul cristalelor. Un alt avantaj al candelabrelor este că sunt extrem de versatile. Candelabrele moderne vin în multe modele și forme diferite. Aceste candelabre sunt, de asemenea, realizate din diferite materiale care pot oferi chiar și un design minimalist. Varietatea este punctul cheie atunci când alegeți obiecte de iluminat. 

Un alt avantaj al candelabrelor este crearea unei atmosfere confortabile pline de farmec. Puteți să vă bazați pe impactul vizual creat de un candelabru atunci când aveți musafiri. Camera cu candelabru este caldă și te face să te simți ca acasă dar oferă și stil, eleganță atunci când și restul decorului este unul adecvat. Un candelabru dintr-o casă reflectă lumina. Acest lucru se datorează sticlei și cristalelor cu ajutorul cărora sunt realizate aceste elemente.

Strălucirea pe care o obțineți de la candelabru este întotdeauna caldă, dispersată unic. De asemenea, a avea în casa un living cu candelabru îi conferă o anumită eleganță. Un candelabru poate fi, de asemenea, folosit pentru a face sala de conferințe să arate mai formală, plină de farmec și rafinament. 

Frumusețea, stilul și eleganța sunt puncte centrale ale candelabrelor. Specialiștii în design interior recomandă amplasarea unor asemenea elemente de iluminat dacă și spațiul este unul potrivit. Astfel, atunci când vă gândiți la întregul design al camerei trebuie să luați în considerare și importanța iluminatului. 

Iluminatul interior - un echilibru cromatic și de intensități

Când proiectați un spațiu, este important să definiți experiența pe care doriți să o creați, activitățile prioritare care se vor desfășura. Lumina slabă, indirectă, creează un spațiu mai intim care încurajează relaxarea, în timp ce lumina albă directă ne activează creierul și ne permite să vedem detaliile, să fim atenți pe ceea ce facem. Elementele de design interior se supun unui concept și unui stil predominant. Fiecare element pe care îl integrăm în spațiu corespunde nevoii pe care o admite proprietarul. Iluminatul este unul dintre acele elemente care trebuie să permanentizeze un echilibru. Iluminarea afectează, de asemenea, modul în care ne simțim față de un spațiu, conștient și inconștient. Multe aspecte ale luminii, cum ar fi culoarea și luminozitatea, joacă un rol primar și afectează modul în care ne simțim. De exemplu, într-un birou, spațiile luminoase și uniform iluminate îi fac pe oameni să se simtă mai energici și pozitivi. În cazul unei lumini insuficiente, productivitatea în muncă scade.

Iluminatul bine planificat și de calitate are un impact pozitiv asupra stării de spirit și a productivității tale în general. Acest lucru este la fel de valabil pentru case, precum și pentru spațiile de birouri. Fie că vorbim despre iluminat în locuințe sau diverse spații comerciale, trebuie să identificăm în primă instanță scopul spațiului. Scopul iluminatului casei este de a crea o atmosferă caldă, primitoare, productivă, flexibilă și care să transmită energie. Toate elementele de iluminat trebuie să se adapteze mobilierului, modului în care interferează cu lumina naturală dar și alte accesorii. 

Alegerea personală a corpurilor de iluminat este un alt aspect prioritar. Trebuie să aveți în vedere atât sfaturile specialiștilor cât și propriile preferințe în materie de decorare. Alegeți întotdeauna în mod echilibrat, în funcție de buget și consonanță estetică. 

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu