Aplice de Perete și de Tavan

Aplice de Perete și de Tavan

Luminile decorative creează o atmosferă liniștită. Iluminatul activ, funcțional, ca într-un birou, ține oamenii cu atenția vigilentă la anumite activități. Iluminatul decorativ, pe de altă parte, pune accent pe forma obiectelor, textura lor și importanța lor în cadru. El încearcă să creeze o atmosferă plăcută, relaxantă pentru persoane. O schemă de iluminare decorativă are variații ale nivelurilor de iluminare, cum ar fi intensitatea și sursa, care indică în ce cameră se aplică (lumină directă în dormitor, lumină puternică în camera de zi) sau punctul focal al camerei.

O lumină impecabilă 

Creați un punct focal cu candelabre și lumini cu pandantive, cristale. În sala de mese, de exemplu, un candelabru plasat deasupra mesei atrage atenția asupra decorului pentru toți cei care vă vor vizita. Cu toate acestea, luminile speciale folosite pe masă pot propune o lumină mai concentrată în jos și în exterior.

Pentru a face un plan, trebuie să vă gândiți când și ce activități se vor desfășura în acest cadru, caz în care veți regla iluminarea în funcție de aceste nevoi. Astfel, intensitatea luminii trebuie realizată în cel mai variat mod posibil în funcție de necesități. 

Lipsa luminii poate afecta ambianța, precum și dimensiunea percepută a încăperii. Majoritatea designerilor de interior pun foarte mult accent pe importanța luminii, a modului în care aceasta este proiectată în fiecare colț al locuinței. La fel, amplasarea acestora și tipul de lumină este unul dintre cele mai importante aspecte ale amenajării interioare, legat de culorile alese, mărimea încăperii, disponibilitatea luminii naturale și alegerea mobilierului. Când toate aceste elemente sunt combinate cu accesoriile potrivite de iluminat, casa ta devine amestecul perfect de funcționalitate și stil.

Aplicele de tavan și perete sunt acele corpuri de iluminat suplimentare, care te pot ajuta sa creezi o atmosferă romantică. Totodată, ele au o lumină clară, care ajută în spațiile de lucru astfel pe lângă lustra de pe tavan, avem nevoie de această lumină suplimentară care să pună în valoare detaliile din cameră. 

Alegerea aplicei potrivite pentru un anumit spațiu

Nu există o modalitate singulară pentru a face o casă primitoare. Totul, de la designul interior până la alegerile de culoare pentru pereți și mobilier, contribuie la un aspect curat și plăcut, în acord cu personalitatea proprietarilor. Cu toate acestea, iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente ale designului casei. Iluminarea bună poate face o casă să pară mai mare, mai luminoasă și mai primitoare. Alegerea unei aplice de perete este o modalitate perfectă de a adăuga stil casei, prin suplimentarea necesarului de lumină. 

O aplică de perete este un corp de iluminat montat pe un perete, într-un loc în care s-a vizualizat un deficit de lumină. Funcționează bine în casele moderne și oferă iluminare ambientală. Există diferite modele și stiluri, fiind destul de ușor să identifici produsul ideal pentru spațiul în care dorești să îl amplasezi. 

Avantaje multiple 

Pentru interioare atractive, aplicele de perete sunt alegerea perfectă mereu. Acestea adaugă eleganță oricărui spațiu și sunt ideale pentru orice tip de decor. Pot fi integrate cu ușurință în orice spațiu în funcție de modele și detaliile în funcție de care sunt construite. A cumpăra o aplică modernă este o modalitate excelentă de a adăuga o notă de lux și eleganță oricărui design interior. O aplică se adaptează oricărui tip de decor, fie ca este vorba de design clasic sau contemporan. Ele vin într-o varietate de stiluri, modele și dimensiuni, așa că găsirea aceleia care se potrivește cu designul dorit nu ar trebui să fie o problemă. Sunt grozave pentru spații mici, deoarece nu ocupă mult spațiu și pot face un spațiu să pară mai mare grație luminii pe care o emană. De asemenea, sunt ușor de asamblat și pot fi instalate oriunde în cameră, chiar și de către cei care nu sunt profesioniști. 

Aplicele oferă o sursă ideală pentru iluminatul general într-o cameră. Puteți alege un model care se potrivește cu designul general al camerei și oferă sursa de lumină perfectă pentru orice spațiu. Ajută la crearea unei atmosfere relaxante și oferă o stare de bine. Poți alege o aplică led care emană o lumină caldă și relaxantă, perfect pentru serile în familie sau alături de prieteni. 

Mai multe tipuri de aplice

Aplicele de perete 

Pentru interioare atractive, aplicele de perete sunt alegerea perfectă și echilibrată pentru o lumină de vis. Acestea adaugă eleganță oricărui spațiu și sunt ideale pentru orice tip de decor, fie el tradițional sau modern. Unul dintre avantaje este reprezentat de oferirea unei note de lux spațiului. Este o modalitate excelentă de a adăuga o notă de rafinament și eleganță oricărui design interior. O aplică cu ornamente frumoase poate face un spațiu unic și mai sofisticat într-unul ideal pentru relaxare. Mai mult, alegerea unui produs pliat pe nevoi se adaptează oricărui tip de decor, fie că este vorba de design clasic sau contemporan. Ele vin într-o varietate de stiluri, modele și dimensiuni, așa că găsirea aceleia care se potrivește cu designul dorit nu ar trebui să fie o problemă. 

Aplicele sunt ideale pentru spații cu dimensiuni mici deoarece nu ocupă mult spațiu și pot face un spațiu să pară mai luminos, chiar uneori mai mare. De asemenea, sunt ușor de asamblat și pot fi instalate oriunde în cameră pentru un iluminat general calitativ. Acestea oferă o sursă ideală pentru iluminatul general într-o cameră. Alegerea unei aplice este un proces simplu dacă știți dimensiunile pe care le doriți, modelul și necesarul de lumină.

Aplicele de tavan

Aplicele de tavan sunt și ele la mare căutare în rândul clienților. Acestea difuzează o lumină calitativă cu ajutorul becurilor led. Aplicele rotunde de tavan sunt foarte populare deoarece oferă efectul ideal de iluminare în orice cameră, creând o atmosferă caldă și primitoare. Acest tip de aplice de tavan transmit lumina direct din tavan către toate colțurile camerei și realizează o difuziune corectă, egală. 

Nu numai zona de montaj este o categorisire a aplicelor. În funcție de stilul în care sunt construite, aceste elemente pot fi de mai multe tipuri:

Aplice clasice - Aceste lumini sunt potrivite pentru casele cu design tradițional sau clasic. Sunt disponibile într-o varietate de stiluri și modele, dintre care unele chiar prezintă detalii decorative tipic tradiționale. Sunt confecționate de obicei din sticlă sau metal 

Aplice moderne - Sunt potrivite pentru cei care iubesc designul minimalist modern. Sunt disponibile într-o varietate de forme și culori pentru a completa orice decor. De regulă, aplicele moderne de perete sunt realizate din materiale precum sticlă, metal sau plastic. 

Aplice rustice - Aceste aplice au un design rustic pentru casele cu acest decor. De obicei sunt realizate din lemn masiv, metal sau sticlă. Unele dintre ele au chiar detalii decorative minimaliste pentru a pune în evidență spațiul.

Suporturi pentru lumânări vintage - Aceste suporturi pentru lumânări sunt perfecte pentru oricine iubește modelele vintage sau clasice. Ele vin într-o varietate de forme și culori. Aplicele de perete vintage sunt de obicei realizate din metal sau sticlă, oferă oricărui spațiu un aer vechi.

Montaj

Aplicele de perete se pot monta pe pereții din zona ușilor, canapelei sau a mesei de lucru/citit pentru a lumina puternic și util o anumită zonă. Le putem folosi în holuri, pentru ghidare, deoarece emană o lumina clară. Pot fi montate și în dormitor și le putem achiziționa în culori diverse, asortate cu culoarea de pe perete sau cu lustra montată pe tavan. Ele pot fi găsite în magazine din diverse materiale cum ar fi metal, abajur, sticlă sau lemn, toate acestea pentru a oferi clienților o paletă largă de unde să aleagă.

Există câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi urmezi atunci când cumperi o aplică pe care dorești să o instalezi:

  • Pasul 1: Opriți alimentarea - Înainte de a instala aplica, vă rugăm să opriți toate sursele de alimentare active. Utilizați un tester electric pentru a determina dacă firele nu au putere activă. Dacă testerul electric este stins, nu există putere activă.

  • Pasul 2: Instalare suport de tavan - Deșurubați suportul de montare de pe unitate și fixați suportul de montaj pe tavan folosind șuruburile. În funcție de locuința dvs., va trebui să atașați suportul de montare la o cutie de joncțiune sau pe tavan.

  • Pasul 3: Conectați firele la aplică - Acum este timpul să conectați firele la sistem. 

  • Pasul 4: Instalați aplica - După ce ați fixat suporturile de montare, așezați elementele de fixare peste suporturi și strângeți-le. Aceasta implică de obicei două șuruburi  pe fiecare parte a suportului de montare. 

  • Pasul 5: Așezați becul - Acum că aplica este complet instalată, este timpul să conectați becul și să îl aprindeți. Veți putea găsi becul corect pentru nevoile dvs. în magazinele de profil și veți putea vedea, de asemenea, puterea maximă necesară pe cutia în care a venit becul. 

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu