Alessandro Design - Lumini de Poveste

Alessandro Design - Lumini de Poveste

Alessandro Design produce o larga varietate de lustre, candelabre elegante si corpuri de iluminat, pentru interior si exterior. Oferta este extrem de vasta si cuprinde sute de modele impresionante, care se adapteaza usor diferitelor stiluri si completeaza atat de frumos designul de interior.

Datorita diversitatii acestor produse de iluminat, aici vei descoperi cu siguranta ceea ce cauti, indiferent de preferintele si necesitatile tale. Daca ca te afli in cautarea unor corpuri de iluminat clasice sau moderne, pentru locuinte sau spatii comerciale, poti gasi tot ce doresti, printre numeroasele produse calitative din portofoliul nostru. 

In spatele realizarii unui corp de iluminat, dincolo de procesul de productie, se afla un act artistic. Schitele de design sunt innobilate de creativitate, ceea ce face ca produsul final sa fie unul de calitate superioara. 

Alessandro Design ofera candelabre clasice de lux si lustre moderne cu led, subliniind maiestria si eficacitatea acestora. Fiecare corp de iluminat de inalta calitate se identifica prin atentia la detalii si finisajele de exceptie.

  1. Tipuri de lumina

Pentru a te bucura de o lumina cat mai placuta vizual, trebuie sa gasesti iluminarea potrivita in functie de spatiul destinat. Este absolut esential sa mentii un echilibru stabil intre estetica si functionalitate, pentru a spori confortul, avand in vedere faptul ca lumina influenteaza in mod decisiv starea de bine si sanatatea pe termen lung. 

Alegerea tipului de lumina se face in functie de factorii dominanti, cum ar fi :

  • natura activitatii desfasurate
  • proximitatea corpurilor de iluminat
  • modelul abajururilor
  • locul unde este folosit : in interior sau exterior
  • tipul camerei in care este amplasata

Calitatea rezultatului obtinut este influentata semnificativ de toti acesti factori. Lumina este cea care pune in valoare orice corp de iluminat, asa ca un iluminat necorespunzator nu indeplineste rolul functional, ci doar unul decorativ. O iluminare adecvata a lustrei, aplicei sau a candelabrului asigura armonie deplina incaperii, evidentiind in acelasi timp si valoarea artistica a acestor corpuri de iluminat. Trebuie mentionat faptul ca exista mai multe tipuri de lumina, cum ar fi : 

  • Lumina ambientala sau generala, care este difuzata in mod uniform in toata incaperea. Pentru acest tip de lumina se pot folosi lustre, candelabre elegante sau plafoniere. Lumina trebuie sa fie discreta pentru a se imbina armonios in stilul definitoriu.
  • Lumina de accent sau locala are rolul de a pune in evidenta doar o anumita parte a camerei sau un obiect. Lumina cade deseori pe elementele decorative ale incaperii asigurand si o pata de culoare ce creaza o atmosfera unica. Pentru a sublinia importanta unui tablou sau a unei statuete, foloseste aplice specifice sau veioze. 
  • Lumina functionala sau de lucru are o mare importanta, pentru ca de aceasta depinde sanatatea ochilor nostri. Se foloseste in zonele destinate unor activitati precum cititul, scrisul, ori actiuni culinare. In aceste situatii, lumina obtinuta prin aplice de perete sau lampadare cu design placut completeaza in mod artistic designul unei incaperi.

Cele trei tipuri de lumina pot sa existe simultan in aproape toate incaperile, pentru ca acestea se completeaza in mod reciproc, oferind un plus de confort vizual. Tipurile de lumina se pot folosi si in mod alternativ, in functie de factorii dominanti. 

LED-urile pot emite trei tonuri de culoare, in functie de temperatura de culoare. Acestea reprezinta o caracteristica esentiala a luminii.

Lumina alb calda - 2200K – 3200K, ceea ce inseamna putin mai mult decat lumina calda a unei lumanari 

Lumina neutra - 4000K – 4500K care se aseamana mult cu lumina naturala 

Lumina alb rece - 6000K – 6500K este lumina asemanatoare cu cea a tubului cu neon

Uneori, iluminatul poate imbina in mod placut lumina ambientala cu cea functionala sau lumina de accent cu cea ambientala, realizand un cadru uimitor.

Lumina calda este relaxanta pentru ochi si este utilizata in incaperile destinate relaxarii cum ar fi living sau spatii publice de servit masa. Aceasta creaza o atmosfera intima si confortabila.

Lumina neutra se afla undeva intre lumina calda si rece din punct de vedere tehnic. Este o lumina comuna, care se foloseste cu precadere in incaperi unde se desfasoara activitati cotidiene dinamice, asigurand un confort vizual optim.

Lumina rece subliniaza foarte bine detaliile si culorile si se foloseste in bucatarie, deasupra blatului de lucru, in atelierele auto, in exterior pentru iluminarea unei gradini sau parcari, iar spoturile luminoase cu lumina rece se potrivesc foarte bine in piscine sau bazine industriale.

  1. Tipuri de surse de lumina

La început, primele lampi foloseau combustia, cum ar fi facliile, iar mai tarziu a aparut lumina electrica, care a reprezentat punctul dezvoltarii sistemelor de iluminat. Din acel moment au aparut diferite dispozitive care emit lumina. Principiul fundamental pe care se bazeaza consta in transformarea energiei in lumina. Cele mai utilizate lampi de astazi, difera in functie de modul emiterii luminii si sunt lampile cu incandescenta sau luminescenta.

Lampi cu incandescenta

In cazul lampilor cu incandescenta, cresterea temperaturii este produsa de curent. Acest tip de lampi consta intr-o capsula din sticla, cu un element metalic in interior, foarte rezistent la temperatura. 

Lampi cu luminescenta

In ceea ce priveste procesul de luminiscenta, atunci cand curentul electric trece prin filament, il incalzeste si emite energie. O mare parte din aceasta se transforma in caldura, iar o mica parte se transforma in lumina. Acestea se remarca printr-un grad scazut de performanta, de aceea fiind inlocuite cu succes de alte tipuri de lampi mult mai eficiente.

Lampi cu halogen

Lampile cu halogen functioneaza pe acelasi principiu ca si becurile incandescente obisnuite. Singura diferenta dintre acestea consta in faptul ca interiorul este umplut cu un gaz halogen. Acesta imbunatateste in mod evident performanta lampii, marind in acelasi timp durata de viata a filamentului.

Lampi de descarcare

Aceste lampi au un gaz inchis intr-un tub, care trece la o stare de energie mai mare, pe masura ce sunt alimentate cu mai mult curent. In momentul in care electronii din gaz revin la starea initiala, emit lumina. Denumirea acestui tip de lampa provine de la faptul ca in trecut curentul era produs prin descarcarea unui condensator.

Lampi fluorescente

Acestea constau intr-un tub, care contine un gaz de mercur, dar si un strat de material care emite lumina prin fluorescenta. Lumina obtinuta este ultravioleta dar ofera o vizibilitate foarte buna, ceea ce face aceste lampi sa fie mai eficiente decat cele cu incandescenta.

Lampi cu led

Aceste lampi cu led sunt lampi moderne, foarte des utilizate in ultima vreme. Acestea functioneaza pe baza unor diode emitatoare de lumina, oferind o performanta foarte buna, inlocuind astfel cu succes tipurile clasice de lampi.

  1. Stiluri de corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat sunt de mai multe tipuri, si-anume : tip plafoniera, lampi suspendate, aplice sau tip spoturi. Toate acestea trebuie sa se integreze perfect stilului de amenajare predominat in interior. 

Datorita varietatii modelelor, cromaticii si puterii de iluminat este imposibil sa nu gasesti lustra, veioza sau plafoniera potrivita in functie de preferintele tale. Tine cont de cateva detalii de baza pentru a asorta cat mai frumos corpurile de iluminat cu stilul decorativ ales.

Stilul traditional

Corpurile de iluminat care fac parte din acest stil sunt prevazute cu elemente clasice si un design elegant si se potrivesc foarte bine atat in interiorul apartamentelor, cat si in interiorul caselor. 

Dintre particularitatile esentiale se remarca structura metalica, abajurul din sticla, elemente din lemn si un aspect de sfesnic, care definesc decorul clasic al incaperii. Opteaza pentru candelabre elegante din fier si sticla sau veioze cu picior ceramic si vei obtine un design minunat.

Stilul modern

Corpurile de iluminat care se potrivesc cel mai bine stilului modern sunt cele realizate din metal, sticla  sau alte materiale si se evidentiaza prin culori metalice. Solutiile de iluminat completeaza in mod inedit un interior contemporan, realizand un contrast deosebit de placut prin intermediul pieselor clasice.

Iluminatul modern pune accent pe formele asimetrice, oferind o lumina foarte clara datorita becurilor LED. Pentru un living modern se potrivesc foarte bine lustre cu brate multiple sau plafoniere impunatoare ce se remarca printr-un design unic. Indrazneste sa folosesti combinatii cat mai curajoase de metale si culori puternice pentru un plus de efect.

Stilul contemporan

Candelabrele in design contemporan reflecta tendintele actuale. Astazi corpurile de iluminat prezinta o varietate de combinatii de stiluri pentru ca elementul final sa fie unul deosebit de atragator. Fie ca vorbim despre candelabre din sticla si metal, in forme si dimensiuni diverse, aceste corpuri de iluminat se înscriu perfect in tendintele de design. Fii sigur ca nu se vor demoda niciodata lustrele din sticla transparenta sau candelabrele din cristale stralucitoare.

Stilul minimalist

Stilul minimalist este unul dintre cele mai cunoscute stiluri de iluminat si se remarca printr-un design simplificat, dar totodata impresionant. Din caracteristicile acestui stil amintim designul unic, iesit din tipare si culorile neutre. Corpurile de iluminat minimaliste sunt lampadarele, spoturile incastrate, veiozele și candelabrele subtile.

Stilul industrial

Corpurile de iluminat folosite in halele de productie poarta amprenta stilului industrial. Acestea sunt de regula fabricate din metal si se identifica prin detalii precum nituri sau becuri supradimensionate. In plus, pot prezenta elemente de decor realizate din materiale reciclate, cum ar fi otelul, metalul sau lemnul. Decorul industrial evidentiaza detaliile mecanice, iar corpurile de iluminat adauga o nota unica fiecarei incaperi. Opteaza pentru lustre cu cabluri multiple, spoturi pe sine sau aplice sub forma de reflector.

Stilul scandinav

Este vorba despre un stil foarte apreciat, dat fiind faptul ca aceste corpuri de iluminat se dovedesc a fi practice si utile. Estetica scandinava completeaza atat de frumos tendintele moderne punand in evidenta lumina prin naturalete. Un candelabru in design scandinav devine grandios prin simplitatea caracteristica. Cele mai multe sunt realizate din cupru care ofera o stralucire calda si este foarte rezistent. Opteaza pentru corpurile de iluminat cu sticla alba, lemn natur si elemente decoratice in culori pastelate, pentru ca aceste detalii se imbina extrem de armonios.

Stilul rustic

Candelabrele in stil rustic sunt realizate in general din materiale naturale si finisate. Desigur ca lemnul reprezinta materialul definitoriu in acest context. Textura naturala si culoarea lemului pun atat de bine in evidenta frumusetea stilului de amenajare rustic. Elementele cel mai des folosite la realizarea corpurilor de iluminat fiind : sfoara, metalul imbinat cu lemn si panza de sac. Acestea te ajuta sa obti atmosfera dorita in locuinta ta.

  1. Amplasarea luminilor

Este un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont pentru a face diferenta intre tipul de iluminat general si local. Amplasarea corpurilor de iluminat influenteaza necesarul de lumina. Acesta se calculeaza in mod diferit in functie de amplasarea corpului de iluminat. De obicei, se amplaseaza in moduri si la inaltimi diferite astfel :

  • lustrele, candelabrele, plafonierele, pendulele si spoturile sunt situate la nivelul tavanului, la o inaltime de 2.5 metri
  • aplicele sunt montate pe perete de regula la inaltimi de 2 metri pentru a accentua iluminarea unor obiecte decorative 
  • sistemele de iluminat de tip banda cu LED, baghete, spoturile incastrate in mobila se folosesc pentru iluminatul blatului de lucru din bucatarie si se amplaseaza la o inaltime de 70 cm        
  • benzile cu LED sunt destinate luminarii treptelor, iar lampadarele pentru iluminatul local sau chiar ambiental.

Necesarul de lumina sau fluxul luminos este dat de cantitatea de lumina care se reflecta pe o suprafata de un metru patrat exprimata in lumeni. Termenul de lumen este inscris pe ambalajele corpurilor de iluminat si a surselor de iluminat.

Prin urmare, necesarul de lumina exprimat in lumeni depinde de tipul activitatii desfasurate, tipul iluminarii dar si de dimensiunea incaperii.

Trebuie sa vedem de cati lumeni avem nevoie pentru iluminarea unei incaperi. Cantitatea de lumeni creste direct proportional cu intensitatea activitatii. Acolo unde este nevoie de un plus de vizibilitate necesarul de lumina creste dar si numarul de lumeni. Spre exemplu, pentru scris, citit, este nevoie de pana la 600 lumeni, pentru activitatile cu o intensitate medie cum este servirea mesei sunt suficienti 400 lumeni, iar pentru activitatile relaxante necesarul de lumina se situeaza pana la 250 lumeni

  1. Avantajele iluminarii led

Tehnologia LED este cea mai avansata, din punct de vedere al eficientei energetice, si prezinta o serie lunga de alte avantaje:

●  Multe becuri cu LED permit reglarea fluxului luminos si a intensitatii luminii, pentru a face cat mai facil tranzitul de la un tip de lumina la alta in functie de activitatile desfasurate. Verifica cu atentie eticheta cu „reglarea fluxului luminos”.

●   Intensitatea luminii se mentine la acelasi nivel pe toata durata de viata a becului.

●   Becurile cu led rezista  mult mai mult decat becurile incandescente sau cu halogen. Prin urmare, acestea nu trebuie inlocuite des ceea ce subliniaza inca o data ideea ca reprezinta o investitie pe termen lung;

●  LED-urile au forme si tipuri asemanatoare cu becurile incandescente, astfel ca le pot inlocui cu succes fara sa fie nevoie sa inlocuiesti corpurile de iluminat din locuinta.

●    Becurile LED pot avea diverse nuante de alb, de la lumina alba calda la lumina alba rece. Lumina alba calda creeaza senzatia de intimitate, astfel ca se foloseste deseori in spatii ca livingul si dormitoarele, iar lumina alba rece stimuleaza concentrarea si se utilizeaza in spatiile de birouri si salile de clasa.

●    Becurile LED se aprind instantaneu si sunt foarte rezistente.

Toate aceste avantaje stau la baza deciziilor finale, deoarece corpurile de iluminat cu led se doresc a fi deosebit de eficiente din toate punctele de vedere.

7. Categorii de Produse AlessandroDesign

Din categoria de produse Alessandro Design se disting urmatoarele :

  1. Aplice

Exista o larga varietate de aplice de perete, in forma patrata, ovala, rotunda, simple sau multiple, prevazute cu sau fara elemente decorative.

O aplica Led pune in evidenta sistemul de iluminat modern sub un design legant si reprezinta varianta ideala de iluminat decorativ pentru orice incapere. Este confectionata din materiale net calitative, fiind prevazuta cu o sursa LED integrata, ce se identifica printr-un grad marit de eficienta pe termen lung.

  1. Candelabre & Cristale

Exista o gama diversa de candelabre moderne care pun in valoare cristalele in toata splendoarea lor. Dintre acestea se remarca modele precum : candelabrul Eric, Dorian, Martin, Onofria, Tanzania si multe altele. Acestea sunt prevazute cu mai multe brate si au forme diferite. 

  1. Iluminat de Exterior

Din categoria corpurilor de iluminat exterior fac parte aplicele in diverse forme si marimi, care propaga in mod diferit lumina, cu scopul de a pune in evidenta decorul. Aplicele cu design modern confera un plus de efect fatadei sau gardului. Acestea au un consum minim de energie, degaja o lumina puternica cu o distributie uniforma si au o mare durabilitate. Opteaza pentru aplica Led Gina, Alexandrina, Carina, Raisa sau altele si vei obtine un iluminat impresionant.

  1. Lustre Clasice

Printre lustrele clasice se regasesc modele diferite precum : lustra retro, lustra franghie, lustra Ema. Bety, Cesar si multe altele. Acestea transforma orice spatiu intr-unul deosebit de confortabil. In ceea ce priveste decorul de interior, simplitatea finisajelor si a mobilierului este pusa atat de frumos in evidenta cu o lustra moderna, ce asigura o iluminare eficienta si placuta vizual. Aceasta se monteaza cu usurinta pe plafon alaturi de alte surse de iluminat.

  1. Lustre LED

Lustrele LED reprezinta tehnologia moderna si se potrivesc diverselor stiluri. Fie ca optezi pentru o lustra patrata, ovala, rotunda, dreptunghiulara, in forma de stea, floare sau frunze, cu sau fara telecomanda rezultatul final este unul absolut incantator. Acestea se integreaza foarte bine in dormitoarele si livingurile moderne si elegante

  1. Pendule

Diversitatea modelelor de pendule face alegerea finala un pic mai dificila, dar ofera certitudinea ca in aceasta gama vasta de corpuri de iluminat vei gasi intocmai ceea ce-ti doresti. Alege un pendul Diamant, Vladimir, Fedra, Havana, Milano, Zoe sau altele pentru a realiza o armonie perfecta de design in functie de stilul predominant.

  1. Plafoniere 

O plafoniera led schimba imediat ambianta de interior, conferindu-i un aer proaspat si confort vizual. Poti opta pentru o plafoniera cu led Fantas, Ania, Bica, in forma rotunda, ovala sau de cub, o plafoniera cu telecomanda ori cu senzor de miscare, in functie de necesitati si preferinte. Sunt disponibile mai multe nuante si forme. Designul simplu evidentiaza foarte frumos acest corp de iluminat care se potriveste cu precadere in spatiile cu tavane joase sau in spatiile in care se pune accentul pe eficienta iluminarii LED, cum ar fi bucataria.

  1. Veioze & Lampadare 

Veioza Led Giuliana, Ceza, Genom sau lampadarul Alisa, Bianca, Adria sunt corpuri de iluminat moderne, rafinate si cu stil. Dimensiunile reduse si designul absolut atragator transforma orice spatiu intr-unul minunat din punct de vedere estetic si functional. Tehnologia LED face ca aceaste produse sa ofere lumina calda si linistitoare de veghe, completand in mod unic decorul de interior. Sunt eficiente, economice si foarte rezistente.

  1. Produse LED

Din categoria produselor led fac parte : becuri, lanterna, banda led, corp led de iluminat, alimentator banda led si multe altele. Acestea sunt folosite pentru crearea unei iluminări decorative de accent a peretilor, sau a obiectelor de design, avand in acelasi timp un scop practic oferind o  lumina discreta, in locurile care au nevoie de o pata de lumina. Au un consum redus de energie si se integreaza perfect in diverse stiluri. 

  1. Intrerupatoare

Fie ca alegi un intrerupator simplu sau dublu, cu sau fara telecomanda in nuante diferite, acesta adauga un plus de eleganta in orice incapere. ​Se foloseste cu precadere in hoteluri, birouri, sali de conferinta sau alte spatii similare. Intrerupatorul cu touch poate controla spoturi LED, becuri LED, becuri economice, becuri incandescente sau alte tipuri de becuri, dar nu se utilizeaza pentru banda led.

(0) Comentarii

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu